Trött i galoppmusklerna

Nino och Stefan galopptränade ca 2 mil i förrgår tror jag det var, så Nino hade nog lite träningsvärk i galoppmusklerna när jag tränade dressyr med honom igår. Han kickade lite i galoppen ibland när det blev jobbigt hehe. Han ville gärna gå med rumpan innanför spåret i höger varv så när jag fick honom rak, kickade han lite. 

Förutom det gick det bra. Öppnor och skänkelvikningar gick jättebra. Vi tränade även en del på trav, skritt, halt, trav. Det här med avsaktningar är ju som ni vet helt onödigt enligt Nino. Det är lång bromssträcka och han kan knappt skritta när man har kortat tyglarna. Då taktar han och vill iväg. 

Det blir dåliga poäng på sånt på tävling :P Men vi tränar vidare. Det är mycket lättare att göra öppnor och skänkelvikningar i trav än att bara skritta rakt fram på kort tygel hehe. På lång tygel går det bra för då är han ju van att man bara ska skritta. Då händer det ju inget spännande och roligt.


I morgon ska jag fixa stallsysslorna i Millans stall och pyssla om henne lite. Sen ska jag rida Nino på fredag och lördag. På söndag ska Stefan och Nino iväg och tävla distans.  

En helg i Edsbyn

I helgen var jag upp till Edsbyn och hälsade på familjen och hästarna :) 

På fredagkväll tog jag och Linda en uteritt med hästarna. Linda körde Snuttan och jag red Donathello. Superhärligt väder var det! En riktig sommarkväll!
Vi gjorde lite öppnor, slutor och skänkelvikningar längs med vägen så det blev lite smått dressyr och inte bara uteritt rakt fram hela tiden liksom. Thello jobbade på bra :) 

På lördagen gjorde vi en formcheck på Snuttan. Vi körde en sträcka på 4 km i tävlingstempo. Hon fick ju vila några veckor när hon var halt p.g.a att ha trampat in tåkappan i hoven så hon har inte riktigt fått den konditionsträningen hon har behövt inför tävling. Formchecken visade ändå att hon var nästan som hon brukar inför tävling men liiite bättre kondis behövs. Linda och Snuttan tränar vidare och mamma har lovat att följa med i vagnen som extra tyngd ;)

Vi hade egentligen tänkt tömköra och löshoppa Thello också på lördagen men det hann vi inte för vi skulle ut och käka med pappa också. Stog och borstade Snuttan i 2h så det drog ut på tiden kan man säga. Jaa hon löser fortfarande vinterpäls. Det finns hur mycket som helst på den lilla shettiskroppen ;) Thello löser också päls fortfarande, han är ju gammal nu. 25 år! 

På söndagen åkte vi först till farmor och firade morsdag sen till mormor och morfar och firade. Efter det packade jag in grisarna och åkte till Rimbo. Mina små svin har varit på semester hos mamma i tre veckor eftersom jag bodde på hotell i Örebro i två veckor p.g.a jobb. Då slapp Micke ta hand om dom och mamma gör det med glädje :) 

Ridtur med Thello <3

Formcheck med Snuttan <3

Hämtat hem grisarna <3

Avtackning i onsdags

Kan ni tänka er vilket gött gäng det är på mitt gamla jobb som till och med bjuder in mej för avtackning av chefen fast jag inte jobbar där längre?! Grymt härligt gäng är det som jobbar där <3 


Jag åkte direkt från jobb i Västerås hem till en f.d kollega i Uppsala och duschade och gjorde mej i ordning med resten av lack-gänget precis som på "den gamla goda tiden". Sen åkte vi in till Lingon och överraskade han som skulle tackas av. Lingon var förresten ett jättemysigt ställe :) Vi hade hur trevligt som helst! Sen när Lingon stängde så fortsatte några festa vidare men jag skjutsade hem två av killarna och sen åkte jag också hem. Tok-trevligt folk det där :) 

Bild från förra sommaren men jag såg ungefär lika ut nu förutom att jag har lila hår nu ;)