Bättre bett

Igår blev det dressyr med Nino igen. Det är första gången vi testar att dressyra två dagar i rad men det gick väl bra. Nu fick han ha sitt eget bett och då gick han mycket bättre. Mycket lugnare med munnen. Däremot var det en massa läskigheter i skogen bredvid ridbanan. Så det blev lite ofokuserat fast ändå bättre ridning än dagen innan. Funderar på att testa hackamore på honom nån gång.

I helgen ska både Nino och Millan på tävling igen. Det blir 5 mil även denna gång så ni får hålla tummarna för dom :)
Nu är Biten under igångsättning och rids uppsuttet 10 min per dag. Sen kommer det ökas på några minuter enligt schema.

Mixtrar med bett och träns

Nino kändes lite seg idag och det är inte så vanligt men han kanske har lekt mycket med sina polare i hagen ;)
Skänkelvikningarna gick kanonbra idag! Nu börjar han verkligen fatta grejen :)

I morgon ska jag byta till Ninos vanliga bett för jag tyckte han kändes lite extra gapig idag när han fick ha Bitens bett. Förra gången längde jag sidostyckena men det blev inte så bra resultat. Hade så ibörjan av passet idag också men efter uppvärmningen kortade jag dom igen och då gick det lite bättre.
Men som sagt i morgon får han ha sitt vanliga bett så får vi se vad han säger om det.

Vad har ni för bett på era hästar? Har ni nåt tips på bett till känsliga hästar?
Dom jag varierar mellan nu är ett tredelat i mässing med lösa ringar och ett tredelat med fasta ringar. Just nu verkar han gilla det med fasta ringar bättre men det varierar lite vilket han går bäst på.

Lite dressyr med Millan

Alltså den här ny jävla bloggappen kan dra åt helvete. Jag hade skrivit ett långt inlägg igårkväll om ridpasset m.m med Millan och när jag skulle lägga in bilden så hakade allt upp sig. Väntade på att bilden skulle läggas upp i 20 min sen somnade jag...
Nu när jag vaknade i morse hade allt fortfarande hakat upp sig och gick inte ens att spara!
Så här kommer en kortare version från igår.

Först tänkte jag hoppa ett litet sockerbitshinder men Millan var väldigt tittig när vi kom ner till ridbanan så vi skippade det. Efter ett tag kikade ett rådjur fram i det höga gräset. Millan hade nog bara hört att det prasslade i gräset innan för efter att hon sett rådjuret kunde vi jobba vidare i lugn och ro fast rådjuret var kvar.

Vi jobbade mycket i galopp. Både i lätt sits och nedsuttet. Hon kändes rätt så glad tyckte jag. Massa klapp och beröm fick hon.
Millan har varit lite deppig för hon har blivit lite utstött ur flocken på sommarbetet men det ska roddas om lite bland hästarna så snart blir det nog bättre.

Efter dressyren tänkte jag att vi skulle rida ut men det ville inte Millan. Hon ville hem!
Misstänkte att hon var kissnödig så vi gick hem efter en liiiten skrittrunda och mycket riktigt kissade hon så fort hon kom in i boxen.