Maraton Örnracet 2015

Snuttan var ju som jag skrev tidigare jätteduktig i maratonhindren! Vi bestämde oss långt i förväg att vi skulle ta stora snälla svängar i hindren så Snuttan skulle få en bra upplevelse eftersom det var två år sedan vi tävlade en fullständig maraton (dressyr, precision och maraton) och det höll vi. Tänk att vi trots det bara var 0,9 straff sämre än hon som vann i totalen! Det har vi dom fina dressyrpoängen att tacka för.
Efter att vi gått i mål kände vi oss väldigt nöjda över att allt gått så bra och att vi hade kommit ihåg alla svängar i hindren. 
Sen när resultaten kom upp, det var då det blev lite extra spännande.
 
Det stog nämligen att vi blivit utesluten på sista hindret för funktionären missade att vi tog sista porten i det. Både jag och Linda var 200% säker på att vi hade kört rätt och som tur var hade mamma fotat oss i det hindret och lyckats få bild på när vi passerat den sista porten i hindret.
Så vi fick lämna in en protest. Det har vi aldrig gjort innan men alltid lär man sig nåt nytt. Vi visade upp bilderna för överdomaren, visade ritningen på hur vi kört i hindret och fyllde i en protestblankett. 
Det var tur att vi gjorde det för vi fick godkänt och var inte längre utesluten = en andra plats i totalen!
 
Vilken jäkla tur att mamma var med och fotade alltså! Självklart har jag förståelse för att det kan bli fel eftersom det kan bli stressigt för funktionärerna på tävling. Jag har ju själv varit funktionär flera gånger. Så är det. Shit happens. Men i framtiden kommer vi köra med hjälmkamera för säkerhetsskull eftersom det är kusken som måste kunna bevisa att man har kört rätt väg. 
 
Det var en bra tävlingsplats och alla var trevliga där. Arrangörerna har gjort ett bra jobb med tävlingen och vi kommer gärna tillbaka igen! 
 
Helgens prisskörd:
Dressyr - Andra plats, placering och rosett
Precicsion - Tredje plats, ej placerad
Maraton - Tredje plats, ej placerad
Totalt - Andra plats, placering och rosett
 
Här kommer bilder på oss från maraton i Örnsköldsvik :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spännande maraton

Äntligen hemma i Rimbo igen efter nästan 6 timmar i bilen från Örnsköldsvik. 
Snuttan har varit jätteduktig i dag på maraton så vi fick två blå rosetter med hem. Däremot hände det nåt som gjorde det hela väldigt mycket mer spännande än vi är vana vid. 
Fast det tar vi i morgon. 

Har universums huvudvärk så nu är det sängen som gäller. Är otroligt glad att jag tog ledigt från jobbet i morgon i alla fall :) 
Bra dag i Örnsköldsvik

Det har gått jättebra på på tävlingen i Örnsköldsvik i dag. Snuttan är så duktig! 
Linda och Snuttan har verkligen höjt sin nivå i dressyren ett snäpp. Så bra poäng som vi fick på dressyren i dag har vi nog aldrig fått. Flera 8or till och med! 
Bäst av allt var nästan när det flög in ett papper på dressyrbanan mitt i programmet. Snuttan reagerar inte ens utan kliver rakt på pappret utan att tveka. Tur att det var hon som var på banan och inte nån annan häst som kanske hade blivit rädd. 
Hon är ju för underbar lilla Snuttan <3 
Det blev en andra plats i dressyren och en fin blå rosett :)

Precisionen gick också bra. Noll fel men tiden räckte inte till placering. Det var två placerade och vi blev trea. Snuttan var duktig och höll galoppen nästan hela konbanan. Linda gjorde en riktig rövarsväng till ett konpar så jag fick hjärtat i halsgropen men det löste sig och bollarna låg kvar på konerna. 

Ikväll har vi gått maratonbanan i ca 3 timmar. Det är ju så långt så det tar sin tid. Vi gick hindrena flera gånger och i ett hinder som är lite krångligt har vi ändrat väg också. Det gäller att komma ihåg det bara ;) 
Håll tummarna för oss i morgon!