Duktig Nino

Ikväll blev det dressyr/miljöträning i ridhuset med Nino. Vi fick sällskap av Erika och en av Ninos hagkompisar. Det funkar bra att träna med hans hagkompisar nu så vi får försöka vidga vyerna lite och träna med hästar han inte känner så väl. Han stressade nästan inte upp sig alls nu. Lite ivrig och spänd ibland men för det mesta ganska lugn.
Han kändes jättefin idag och vi fick till och med lite bättre kläm på vänster galoppen än vanligt. Tummen upp!
Öppnorna och skänkelvikningarna fortsätter också att gå bra :)
Tummen upp!

Underbart med ett sånt bra träningspass efter att precis allt gått åt helvete på jobbet!

Duktig Nino idag :) När vi kom tillbaka till hans box fick jag vara snabb av med sadel och träns för då skulle det rullas hehe.

Biten och Nino

Vad härligt det var att vakna upp både lördag och söndag av solens strålar!
Man blir på så mycket bättre humör då. Speciellt nu när det har regnat flera dagar i rad.

I fredags blev det en helkväll i stallet. Jag red dressyr på både Biten och Nino i ridhuset. Hade hoppats på att nån mer skulle vara i ridhuset så Nino fick lite miljöträning men alla var nog hemma och kollade på Idol, käkade tacos och hade fredagsmys ;)
Han kändes i alla fall fin. Inte riktigt som Sofia-träningen men ändå bra. Galoppen blev lite spänd och springig men öppnorna och skänkelvikningarna gick bra :)

Sen var det Bitens tur. Nu har vi ju ridit på böjt spår i ridhuset några gånger i skritt och trav så det var dags för lite galopp. Tog bara ca 3 varv åt vardera hållet på en stor volt. Han var så jäkla pigg! Sprätte på som bara den hehe. Han blev lite busig också så ryggen blev som ett u och han blev lite gunghäst :P
Härligt att han tyckte det var så kul!

Eftersom jag inte hade bråttom hem passade jag på att borsta och gosa med hästarna extra länge. Biten var så himla pussig hihi. Nino är inte så värst gosig av sig men Biten gillar det verkligen.
Jag kliade honom och han kliade tillbaka på mej. Sen ska han ju upp i ansiktet på en med mulen och om man pussar honom på mulen så pussar han liksom tillbaka.
Ja ni hör ju, hur söt som helst. Hjärtat smälter <3

Igår blev det uteritt. Vi tog en runda som jag inte ridit tidigare men som Stefan ridit. Det blåste en del så både Nino och Biten var värsta mespropparna hehe. Det var en bra runda i alla fall.

Idag har vi mest röjt upp här hemma. Städat en del och så. Jag var ut på en promenad på ca 8 km också. Måste ju passa på när solen skiner men jag var lite sent ute så det började bli mörkt innan jag kom hem igen.
Skönt att komma ut lite :)

Vad har ni gjort i helgen? Hoppas den varit bra!

Nino i fredags.

Biten i fredags.

Så jäkla bra!

Alltså Nino var så jäkla duktig på Sofia-träningen igår!
Vi värmde upp på banan samtidigt som ekipaget före oss tränade och Nino var helt lugn. Inte stressad alls. Kunde skritta på lång tygel utan problem och han gick med huvudet lågt. Gjorde några halter och han stog helt stilla utan att ha bråttom iväg. Jättelugn och fin var han :)

Sen var det dags för oss att börja träningen. Vi fick testa skänkelvikningar på diagonalen och det gick rätt så bra tycker jag. Lite hackigt så klart eftersom vi inte har tagit så långa linjer förut och så la vi nån volt här och där men ändå ett steg framåt. Tidigare har vi bara vänt upp på kvartslinjen och gjort skänkelvikning ut till långsidan.
Vi fick jobba lite med öppnor på långsidorna också. Även det gick rätt så bra. Finns mycket att jobba på så klart men ändå bra.

Höger galopp var riktigt fin. Det blev fel galopp några gånger först men när det väl blev rätt så kändes han jättefin.
Vänster galopp är som vanligt mycket svårare där han vill gå på mindre volt än vad jag vill. Jag ska jobba vidare genom att tänka lite öppna så han inte går med baken innanför spåret. Det är viktigare att han går rätt och spårar än storleken på volten. Självklart jobbar jag aktivt med att försöka flytta ut honom på stora voltspåret men det är inte det allra viktigaste just nu. Det kommer när det kommer.
Det kändes jättebra på träningen i alla fall och vi fick tillbaka självförtroendet igen efter senaste träningen :)

Millan står i bakgrunden. Hon och Nino fick hälsa lite på varandra före och efter träningen under tiden jag gjorde i ordning honom.