Clinic med Linda Algotsson

Idag var jag på clinicen med Linda Algotsson! :D 
Tänk att få träna för henne! 
Hon hade bra övningar och förklarade pedagogiskt. Ryttarna fick träna mycket grundridning och lydnad mellan hindren. Egentligen inget nytt hokus pokus men väldigt viktigt. Gas och broms. Man ska kunna få hästen att ta ut svängen exakt så mycket eller lite som man tänkt sig. 
Jobba ihop hästarna så motorn/bakbenen kommer igång och hästen får jobba med ryggmusklerna. Hästarna ska galoppera i "uppförsbacke". 

Som sagt egentligen inget nytt men ändå så sjukt inspirerande att kolla på när dom tränade. Jag skulle kunna sitta på läktaren i flera timmar varje dag och kolla på vad och hur folk rider sina hästar och löser eventuella problem som dyker upp eller bara gör sista finliret på nån rörelse/övning. 

Nördigt? Japp! Älskar att nörda ner mej totalt i hästar :D 

Nu vill man ju bara ut och träna fälttävlan själv! Nu direkt! Fast kanske inte i snön?
Ska bara köpa en häst först ;) 

Det blev i alla fall en uteritt ikväll med medryttarhästarna. Sista för i år och sista i dom skogarna troligen. För i helgen flyttar hästarna till sina nya stall.
Det blir nog bra det :) 
Hon med den vita fyrkanten (högtalaren) på magen är Linda ;)  Alla ekipage som deltog i clinicen. 

Hedersmedalj till oss

Jag vill ge en varsin hedersmedalj till mej och Felicia som jobbat arslet av oss den här veckan och förra veckan. 
Med lite girlpower och jävlar anamma lyckades vi få igenom ungefär lika många bilar som när vi är 4 pers. 
Guldstjärna till oss! 

Igår jobbade vi över så länge att vi blev inlåsta på området där verkstaden är. Grindarna stänger kl 18.00 och ska man in eller ut senare måste man ha ett kort och en kod. Det var ju bara det att när vi stod och skrapade rutorna på bilarna och skulle åka hem, kom vi på att kortet troligen ligger hemma hos en av grabbarna som är ledig och är i Afrika...

Som tur var kom det en buss som skulle in på området så vi kunde komma ut! Annars hade vi väl fått sova över på jobbet ;) 

I morgon jobbar vi till kl 12 eftersom vi jobbat in en massa timmar. Då ska jag till Johannesberg kl 13 för att se clinicen med Linda Algotsson :D 
Toktaggad! 


Frostigt

Igår slog det till och blev smällkallt i Edsbyn. När jag vaknade hos mamma var det -13 sen när jag kom till syrran var det -10. Jag fick låna täckbyxor av syrran när vi red ut för jag hade inte tagit med några eftersom det inte skulle bli så kallt ;) 

Snuttan var jättepigg och glad. -10 är ju liksom idealtemperaturen för henne med den fluffiga vinterpälsen. Donathello tyckte nog det var lite kallt och ville hellre stanna hemma och mysa och äta tror jag hehe. 
Fast när vi väl kom iväg så piggnade han också till. 

Jag hann ta lite bilder med mobilen innan vi red iväg men under ritten så dog mobilen och påstod att det var slut på batteri fast det egentligen var nästan fullt. Gissar att det var nån mer som tyckte det var kallt ;)
Annars hade det blivit läckra bilder på två riktigt frostiga hästar när vi kom hem igen! 
Det syns ju speciellt mycket på Snuttan som är svart. Hon var frostig längst ut på pälsen överallt i fram och lite på sidorna. Såg ut som hon färgat ombre ;) 
Frostigt i känselhåren innan vi red iväg. 


Thello är duktig han! Säger man åt honom att stå still så stannar han där tills man hämtar honom :) 
Snuttans lurviga öron. SÅ söta! <3