Monster-hinder

Alltså ser ni vilka monster-hinder jag och Nino hoppade i torsdags?! HAHA ;)

Men som sagt vi bygger självförtroende! Nino behöver det efter att han blev så rädd för krysset sist. 
Vi började så som vi brukar med att jag leder honom i skritt över hindren. Sockerbitshindret gick jättebra åt båda hållen. Ingen tvekan, han bara klev över. Sen tog vi krysset men det blev tvärnit. Det är så svårt att få fram honom när man leder och han har bestämt att det där är jättefarligt. Han fick stå och titta ett tag sen sket vi i det och började jogga igång istället. Planen var att rida ett vanligt dressyrpass och sen avsluta med hoppning. Inget mesande, bara full galopp mot hindren. Inget travhoppande som vi brukar börja med. 

Nino kändes fin i dressyren. Nu när han är lugnare i skritten kan vi till och med jobba med skänkelvikningar oftast utan att han börjar takta eller så. Otrolig utveckling där! Tidigare var det fullt ös så fort man kortade tyglarna. Gick bara att skritta på långa tyglar. Han har blivit så himla duktig! 
Jobbade vidare i trav med serpentiner, skänkelvikningar och öppnor. Checkade av att allt funkade och så gick vi över till galopp. Varvade stora volter och lite början till öppna på långsidorna. 

Sen hoppade vi några skutt. Först på sockerbitshindret som han inte var rädd för. Gick jättebra åt båda hållen med galopp mot hindret. Sen tog vi det farliga krysset... han nitade första gången men skrittade över efter lite övertalning sen hoppade han faktiskt i galopp några gånger åt båda hållen. Då fick han mycket beröm när han var så modig ;) 

Nu åker jag upp till Edsbyn och semestrar en vecka och så ska Nino tävla distans i helgen och sen vila en vecka. Efter det ska jag planera om våra träningspass lite. Om jag hinner få till två pass i veckan så ska vi avsluta med lite hoppning på ett av dom. På dressyrpasset ska jag bli bättre på att använda bommar så han vänjer sig och inte spänner sig när vi rider över dom. Det blir nog bra :) 

Nya Hööks-katalogen!

Så här trevligt hade jag det ute i solen igår med nya Hööks-katalogen :) 

Nördig som jag är hann jag bläddra igenom online-katalogen på förmiddagen innan den riktiga katalogen kom med posten på eftermiddagen ;) 
I dag regnar det ÄNTLIGEN! Så jag har hållt mej inomhus och städat och kastat lite grejer. Jag spar på alldeles för mycket rammel...
Skönt med lite regn som sagt för det har varit så himla torrt länge nu att gräsmattan är gul och det frasar till under skorna när man går på den. Blir ju dåligt med bete till hästarna också. 
Hittade ni några favoriter i nya Hööks-katalogen förresten?