Sista Oriflamebeställningen för 2013

 
 
En beställning för en torris!
Det här beställde jag ur Oriflames sista katalog för i år.
Jag blir så jäkla torr om händer, armbågar knän och fötter på vintrarna. Kan bli lite torr i ansiktet också.
Så nu har jag köpt en massa klet så jag ska slippa vara det ;)
Fotkrämen är superbra! Jag har den som handkräm också ibland om händerna är extra torra.
I mitten på bilden är det en body lotion som doftar mandel. Smarrigt som bara den!
Har egentligen flera body lotions redan men den doftade så gott så jag var tvungen att köpa den också ;)
Det går ju åt eller hur?!

Uteritt i solen

I dag blev det en härlig uteritt i solen i ca 1 timme och 45 min :)
 
Vi provade en ny ridväg för jägarna var ute i skogen och härjade där vi brukar rida.
Fick skjuts till ridhuset där vi brukar träna på onsdagarna och så red vi tillbaka till stallet. Vi har inte ridit där förr så vi fick fråga en gubbe längs vägen åt vilket håll vi skulle rida men det gick bra. Kul att undersöka lite nya ridavägar.
Diana tyckte att det var jättespännande med en ny ridväg i alla fall :)
Hon är så rolig att rida när hon är så där positiv och nyfiken på allt.
Vi stannade till på ett ställe och kollade GPSen och då hittade hon ett sittunderlag på marken som hon bet tag i och lyfte upp hehe. Hon gör ofta så när hon ska undersöka saker, då ska hon bita i dom och kolla om dom håller :P
 
Läste i morse i Allt om dressyr om att känna hästens bakben. Så jag testade det i dag och det är fan skitsvårt tycker jag. Jag ska ju träna på timingen med hjälperna och om man t.ex. ska rida skänkelvikning så måste man ju veta när och vilket ben hästen lyfter för att få bäst effekt av hjälperna. Det är mycket lättare att känna frambenen på hästen plus att man ser hur bogarna rör sig så det blir lättare att räkna ut.
 
Jag försökte se på Dianas skugga vilket ben hon lyfte och liksom räkna för mig själv ett, två, höger, vänster och samtidigt känna rytmen. Men det där får jag nog träna mer på.
Det är ju en början i alla fall.
 
Nä nu är det natti natti för jag ska ju jobba i morgon.
 
 
 

Uteritt i för varma kläder :P

I morse klev jag upp tidigt för att vara lördag och tände ljus och gjorde gröt. Mysigt!  Det går ju bra att kliva upp tidigt en lördag när man har varit ledig i flera dagar under veckan och fått sova en massa ;)
Sen bar det av till stallet för en uteritt med Anne och Stefan.
Diana var rätt pigg och så blåste det lite så det fanns många "spöken" att titta på hehe.
Det är så mjukt på grusvägarna nu så vi galopperade en del. Tidigare när det var minusgrader ute var ju grusvägarna nästan lika hårda som asfalt så då blev det mest skritt.
Diana fick gå först på vägen hemmåt och det går ju bra bara man har kommit förbi dom andra hästarna men före det krävs det en hel del övertalning hehe.
Antingen står hon helt stilla och bryr sig inte om mig eller så backar hon. Men då gäller det att ta fram envisheten och bestämma sig för att jag är envisast!
Övning ger färdighet.
Det känns ju bättre att träna på att gå med Diana först i ledet när det är ljust ute för när hon börjar backa ner i diken och greja när det är mörkt och man inte ser vart man hamnar då är det inte så roligt. Så vi får passa på nu när man kan rida dagtid :)
 
I morgon när vi ska rida så ska jag i alla fall inte ha lika varma kläder på mej om det blir lika varmt ute. Det blev väldigt svettigt hehe. Jag hade ju täckjacka och täckbyxor på mej så i morgon skipppar jag täckbyxorna och så kanske jag tar en tunnare jacka. Onödigt att svettas så man flyter runt i sadeln liksom hehe :P
Det är svårt att klä på sig lagom varma kläder den här årstiden tycker jag.
 
 
Jag och Donathello i torsdags :)