Hästarna igår och idag

Igår var det Sofia-träning med Nino igen. Det gick väl lite sådär men jag hade inte räknat med en sån kanonträning som vi hade senast heller eftersom det inte blev så mycket tränat förra veckan. På måndagen förra veckan var senast jag red ett ordentligt pass med honom. 

På onsdagen hade han ju fått den där bölden och gick inte att rida så jag fick hoppa av. Sen under helgen var ju jag bortrest och då red Stefan ut med Nino. 


Nino stog emot lite och flyttade sig inte undan för skänkeln riktigt. Det blev lite kämpigt men på slutet mjuknade han på bättre och tog skänkeln också. Det var som sagt inte den bästa träningen vi gjort men okej. Läxan denna gång blev att han ska skritta när jag säger det och inte börja smygtrava för att han tycker det är roligare. Sen ska vi träna mer på "dressyrgaloppen". Han blir rätt slut av att jobba i rätt form i galoppen. 

Idag var det Millans tur. Vi körde dressyr-uteritt-mix igen. Vi hittade en plätt som var hyfsat plan på åkern så vi jobbade en del på volt där. Öka och minska volten med hjälp av skänkelvikningar samt öppna och sluta på voltspåret. Traven kändes jättebra! :) 
Sen när jag var nöjd red vi ut en sväng så Millan också blev nöjd. 
Längtar till våren när underlaget på ridbanan är bra och vi kan jobba lite med bommar och skutta över små hinder. Mycket lättare att få till varierad och rolig träning då. 

Millan ikväll :) 

Nya frillan!

Vilken helrenovering det blev av mej i helgen! :) 

Klippte håret 40-50 cm, färgade håret, färgade fransar och bryn. Jag har inte klippt håret sedan juni eller juli 2014 så det behövdes verkligen. 4,5 h var jag hos frissan. Det blir ju så när man ska färga ombre plus lite annat. Det var första gången jag testade att färga fransar och bryn så det var lite kul. Vilken skillnad det blev! Jag blir ju förvånad varje gång jag ser mej i spegeln för jag ser sminkad ut hehe. 

Just det jag måste bara berätta om "förklädesmannen". Det är en man som har nån form av störning som är helt tokig i förkläden av nån anledning. Han går in i butiker och hos frisörer m.m och tigger åt sig förkläden. Han ger sig inte och vägrar gå innan han har fått ett förkläde. Lite läskigt tycker jag :P 

Åter till nya frillan ;) 
Känns jäkligt skönt att ha normallångt hår och slippa fastna överallt med det hehe. Hårtopparna är inte rosa även om det ser ut så på nya bilden. Dom är lila som går mer åt det rosa hållet än åt blått. Här kommer lite bilder!

Från det här...

Till det här! :) Ser ni fransarna och brynen också?! Här är jag helt osminkad, bara färgat fransar och bryn. 

Helgens gymträning

Hej och hå! 

Här är det full rulle som vanligt när man är i Edsbyn. Jag tänkte börja berätta lite om helgens gymträning. Jag följde med mamma till hennes gym och tränade igår och idag. Igårkväll körde jag slut på benen och idag körde jag slut på överkroppen. Fasen vad otränad jag är! När jag kommer hem till Rimbo igen måste jag verkligen förnya gymkortet och sparka mej själv i röven så jag kommer igång med träningen igen! Fan vilken träningsvärk jag kommer få :P 

Här får ni en smygtitt på nya frillan och färgen. Mamma är med i bakgrunden också ;) 

Här har jag härjat runt i maskinerna i helgen :) 

Nu ska jag och Linda ut med hästarna en sväng innan jag åker till Rimbo igen!