Annorlunda sadel

I måndags red jag Biten och han har en lite annorlunda sadel som jag tänkte visa er. Det är en speciell sorts sadel som är populär inom distansridning. Jag har inte ridit i den sadeln tidigare så det kändes lite ovant i början. 
Det känns som att man sitter så högt ovanför hästen liksom men samtidigt väldigt stadigt. 
Den är även väldigt lätt. Skulle gissa på att den väger hälften så mycket som en vanlig sadel eller kanske till och med ännu mindre. 
Har ni sett eller provat en sån här sadel?
Morgonmys i stalletJag och mamma tog ut hästarna i morse. 
Först när jag låg där i sängen i morse tänkte jag, neeej jag vill inte kliva upp, men sen när man kommer till stallet och hästarna gnäggar när man öppnar dörren då känns det verkligen så himla värt det :) 

Igår tömkörde jag både Snuttan och Thello ca 30 min var. Dom skötte sig bra båda två och tyckte nog att det var skönt att få röra på sig lite. 

I dag red jag barbacka på Thello och bara "tussade runt" lite. Han är så himla snäll att rida barbacka på. Han är ju snäll annars också så klart men han tar det lite extra lugnt och försiktigt när man rider barbacka :) Gullungen <3

Snuttan blev jättebesviken när hon inte fick röra på sig nu när Thello fick det. Så jag sa till henne att hon får hålla tummarna för att mamma kanske hinner tömköra henne ikväll ;) 

Vi hann inget mer i stallet nu för vi ska baka rulltårta som vi ska ha med på mötet på ridklubben och efter det är det bara för mej att packa väskorna och åka hem till Rimbo igen.