Inte som jag tänkt mej

Igår testade ju jag och Nino Novabetttet och det blev ju inte riktigt som jag tänkt mej. Jag har ju läst en massa om folk som är så himla nöjda med bettet och att det funkar jättebra på hästar som vanligtvis krullar ihop halsen och är lite glapp i kontakten till bettet. 


Bettet såg lite kort ut när jag hade tränsat honom men det stog ju 10,5 som han brukar ha så vi traskade iväg till ridbanan. Vi började värma upp som vanligt i skritt och trav men han slängde mer och mer med huvudet och slängde in galopp titt som tätt. Efter ca 15-20 min sa han upp sig helt och drog till några bocksprång så när jag fick stopp på honom hoppade jag av och skrittade av honom för hand. Det gick inte träna helt enkelt. Det är ju bra att han är tydlig med vad han inte gillar ;) 
Plus att det var lite rörigt runt om som kanske gjorde att bägaren rann över. När vi kom tillbaka till stallet jämförde jag Novabettet med hans andra bett och fast det är samma storlek så var Novabettet 5-7 mm kortare... Jag tror att det nöp honom i mungiporna. Funderar på om det skulle funka med en storlek större men vet inte om jag vågar testa när det blev såhär igår. Hmmm...
Idag kör vi på hans vanliga tredelade med fasta ringar och hoppas vi får en bra känsla :D 

Kommentera här: