Skutt skutt

Ikväll har jag och Nino blandat lite dressyr och hoppning igen. När det är så här små hinder gör det inget om man hoppar ofta. Hindrena är inte ens upp till knäna på mej ;) 


Det tog lite tid att mjuka upp Nino idag. Han kanske hade träningsvärk efter helgens galoppträning och dressyr? Efter några serpentiner och lite skänkelvikningar var han mjuk och smidig i kroppen som vanligt igen. Vi tränade lite trav- och skrittövergångar och det gick helt okej faktiskt. Nu när han inte hade så mycket överskottsenergi kunde han koncentrera sig mer på när jag bromsade med sitsen. När det här funkar ännu bättre ska vi träna mer seriöst på halt från trav. Måste ju börja träna på det ifall vi skulle ta oss iväg på nån programridning i framtiden eller så. Viktigt att inleda och avsluta bra. 
Galoppen gick också bra. Lite kämpigare åt vänster så klart men ändå bra. 

På slutet skuttade vi över dom små hindren. Nino hoppade snällt varje gång även om det var med viss tvekan dom två första skutten. Han var duktig i alla fall!

Jossan som jobbar där hade haft träning för en 6-åring och hans b-ponny så vi ligger på samma nivå där hehe. Samma hinderhöjd men det gör inte oss nåt ;) 

Här är bebishindren som vi hoppade ;) 

1 Elin:

skriven

Roligt att blanda in lite hoppning även i dressyrarbetet, kan tänka mig att det höjde motivationen lite :)

Kommentera här: