Rakt bett

Ikväll tog jag och Nino ett lätt pass i ridhuset. Stefan red ut en sväng med Nino tidigare idag så han var lite trött. Skippade därför galoppen och gjorde istället en del övergångar mellan trav och skritt. Vi gjorde även serpentiner och travade över en upphöjd bom som låg framme. 


Vi fick lite miljöträning också eftersom "traktorn" och harven stog inne i ridhuset. Vi undersökte dom väldigt grundligt för att vara helt säker på att dom var ofarliga ;) 

Jag red med täckkjolen idag och allt var frid och fröjd tills jag hoppade av och fick se märkena på sadeln...
Kardborren hade hamnat under min rumpa troligen när jag red lätt och gnuggat fram och tillbaka så det blev repor på sitsen. Jag som tyckte att jag var så försiktig. Hade kjolen långt upp för att dragkedjan och kardborren inte skulle komma åt sadeln men den gled väl ner och jag märkte inte det under koncentrationen på träningen. 
Nu kommer jag bara använda kjolen före och efter ridningen tror jag. För den är himla smidig att ta av och på plus att den värmer benen mer än man föreställer sig. 
Tror ni det går att putsa sadeln så reporna syns mindre? 

Vi testade att träna med ett rakt eggbett idag. Köpte det samtidigt som täckkjolen och skulle inte Nino gilla det kan Donathello ha det istället. Han är inte så kinkig på bett. 
Dagens upplevelse av bettet var väl helt okej. Ska ha det några gånger i rad nu för utvärdering. Nino verkade inte tycka att det var så himla dåligt i alla fall. 

Nino ser väl lagom nöjd ut över dagens sällskap ;) 

Reporna på sadeln. Jäkla skit...

Nya bettet får godkänt än så länge :) 

1 Ellen - tävlingsryttare:

skriven

Tyvker att han är så fin!

Svar: Det tycker jag med ;)
MalinKalin

2 Daniela - Följ min satsning mot toppen i fälttävlan!:

skriven

Alltså gud så söt han är! :D Finns ju inget gulligare är rosa på mulen!

Svar: Eller hur :)
MalinKalin

Kommentera här: