Hästabstinensen är botad

Förra veckan hann jag ju inte vara i stallet nånting men den här veckan har jag hunnit träna Nino både måndag, tisdag och torsdag. Idag har jag dessutom hängt med Anne och borstat och klappat på Millan och Biten :) 

På måndagen och tisdagen tränade vi en massa övergångar mellan trav och skritt. I början tyckte Nino som vanligt att det var helt onödigt att sakta av till skritt men efter ett tag gick det bättre och han lyssnade bättre på mina signaler. När jag saktar av försöker jag att ta så lite i tyglarna som möjligt. Jag vill få honom att lyssna mer när jag bromsar med sitsen. 
Igår tränade vi mer på skänkelvikningar och öppnor. Just skänkelvikningarna är lite svårare när man har hackamore tycker jag men det funkade hyfsat. Öppnorna har vi lättare för. Galoppen gick bra tycker jag :) 

När vi tränade igår hade dom bytt lamporna i ridhuset. Shit vilken skillnad det blev! Förr var det flera av lamporna som lyste när dom hade lust så oftast kunde det vara mörkt på halva långsidan. Nu är det jätteljust och fint! 
Ni ser ju skillnaden på ljuset på bilderna :) 

(null)

(null)

Kommentera här: