Maraton Örnracet 2015

Snuttan var ju som jag skrev tidigare jätteduktig i maratonhindren! Vi bestämde oss långt i förväg att vi skulle ta stora snälla svängar i hindren så Snuttan skulle få en bra upplevelse eftersom det var två år sedan vi tävlade en fullständig maraton (dressyr, precision och maraton) och det höll vi. Tänk att vi trots det bara var 0,9 straff sämre än hon som vann i totalen! Det har vi dom fina dressyrpoängen att tacka för.
Efter att vi gått i mål kände vi oss väldigt nöjda över att allt gått så bra och att vi hade kommit ihåg alla svängar i hindren. 
Sen när resultaten kom upp, det var då det blev lite extra spännande.
 
Det stog nämligen att vi blivit utesluten på sista hindret för funktionären missade att vi tog sista porten i det. Både jag och Linda var 200% säker på att vi hade kört rätt och som tur var hade mamma fotat oss i det hindret och lyckats få bild på när vi passerat den sista porten i hindret.
Så vi fick lämna in en protest. Det har vi aldrig gjort innan men alltid lär man sig nåt nytt. Vi visade upp bilderna för överdomaren, visade ritningen på hur vi kört i hindret och fyllde i en protestblankett. 
Det var tur att vi gjorde det för vi fick godkänt och var inte längre utesluten = en andra plats i totalen!
 
Vilken jäkla tur att mamma var med och fotade alltså! Självklart har jag förståelse för att det kan bli fel eftersom det kan bli stressigt för funktionärerna på tävling. Jag har ju själv varit funktionär flera gånger. Så är det. Shit happens. Men i framtiden kommer vi köra med hjälmkamera för säkerhetsskull eftersom det är kusken som måste kunna bevisa att man har kört rätt väg. 
 
Det var en bra tävlingsplats och alla var trevliga där. Arrangörerna har gjort ett bra jobb med tävlingen och vi kommer gärna tillbaka igen! 
 
Helgens prisskörd:
Dressyr - Andra plats, placering och rosett
Precicsion - Tredje plats, ej placerad
Maraton - Tredje plats, ej placerad
Totalt - Andra plats, placering och rosett
 
Här kommer bilder på oss från maraton i Örnsköldsvik :)