Vanligt bett igen

Igår tog jag och Nino ett dressyrpass med vanligt träns och bett och shit vad mycket lättare det var att få honom att jobba rätt. Han var dessutom jättelugn och fin i skritten. Jobbade i skritt säkert 20 min.

Tidigare gick det nästan bara att skritta på långa tyglar och när man kortade dom började han takta, småtrava och vill iväg. Det är väl kanske så med galoppörer att när jockeyn kortar tyglarna så är det race, jag vet inte. 

I alla fall så har han ju varit lugnare i skritten under dom veckorna vi tränat med hackamore och det skulle ju vara trevligt om det fortsatte gå så här lugnt och bra i skritten. Sen i traven var han ju så klart finare från början nu när vi kunde jobba i skritten. Galoppen kändes också fin. Det gick mycket bättre att hålla koll på att bogar och bakbenen var på plats och inte flöt ut. 
Sen fick vi lite miljöträning med solkatter i ridhuset också haha. Dom flyttar ju lite på sig när solen gör det. Så ibland var han koncentrerad på arbetet sen blev han lite okoncentrerad och upptäckte att solkatterna flyttat sig och kunde absolut inte gå förbi. Fick traggla lite så löste det sig och så gick det en stund och samma visa igen hehe. Man kan inte annat än skratta åt det ;) 
Vi testade även att galoppera över en bom. Tidigare har vi bara kört travbommar så han tyckte det var lite konstigt och saktade av till trav några gånger. Liksom frågade om vi verkligen skulle galoppera över istället för att trava som vi brukar. Gick helt okej tycker jag. Bara att träna vidare :) 

Nino, solkatter och galoppbom :) 

Kommentera här: