Dressyr och hoppning

I måndags tränade jag och Nino dressyr och igår hoppade vi :) 


Måndag: Vi fick till ett bra pass med undantag för att han blev rädd för solkatterna i ridhuset hehe. Vi jobbar just nu på att hitta ett större register inom varje gångart. Korta och länga stegen men också variera tempot fortare och långsammare. Vi fick till några bra mellantrav på diagonalen så jag är nöjd. Han vill gärna galoppera istället men vi tränar vidare. Det låg två bommar med flera meters avstånd mellan på kortsidan så vi red över dom en hel del. Han har inte jättebra koll på benen och blir lite spänd och vet inte riktigt var han ska sätta hovarna. Han klonkar i bommarna ofta men han lär sig nog snart hehe. Försöker att inte göra nån stor grej av det. 

Onsdag: Igår hoppade vi några pyttehinder. Började att värma upp med vanlig dressyr som vi brukar sen hoppade vi lite. Först en planka på två sockerbitar vilket gick bra. Hoppade några gånger åt båda hållen. Sen skulle vi hoppa ett litet kryss men det gillade han inte. Det var kanske 50cm så vi hade ju kunnat gå över. Han stannade några ggr, hoppade en gång och stannade igen osv. Sen stannade han en gång och hade ner bommarna och efter det blev allt jättefarligt ;) 
Försökte skritta över men det vägrade han, hoppade av och försökte leda honom över bommarna på marken men det vägrade han. Testade från andra hållet och då gick han över, testade åt första hållet igen men han vägrade. Byggde upp ett ännu mindre kryss än förra gången och hoppade upp på Nino igen. Det var kanske på 30 cm. Red an igen, först stannade han men jag fick honom att gå över i alla fall. Gjorde så 2 ggr tror jag sen hoppade han! Hoppade flera gånger åt båda håll och berömde tills han rodnade. Ikväll ska vi träna igen så jag tänkte att vi kör samma upplägg igen. Pyttepytte hinder och bygger förtroende igen. Ska nog lägga in lite hoppning oftare så han inte hinner glömma hur man gör ;) 

I ridhuset i måndags :) 

Kommentera här: