Gårdagens ridpass

Igårkväll blev det lite dressyr med Nino. Stefan hade redan varit ut och galopperat med Nino på morgonen så vi tog ett ganska lugnt dressyrpass. Tur att distanshästar är van att träna mycket. 

När vi kom in i ridhuset var Erika och Ninos hagkompis Calle där och tränade på upphöjda travbommar. Det gick ju så himla bra för oss med travbommarna i torsdags så jag tänkte att det säkert skulle gå bra med dom här också. Dom var ju bara upphöjda på ena sidan. Men där gick jag på en nit. Nino tänkte inte alls trava över dom och inte ens skritta över... Jag vet inte vad det är men Nino blir liksom fjantigare med sånt här när Calle är med vilket är konstigt eftersom Calle är hur lugn och stabil dom helst. Sen när man rider på varsin sida av ridhuset så vill Nino helst springa bort till Calle. 
Tillslut travade han över i alla fall efter många försök. Det där får vi träna mer på. 

När vi var klar med bommarna gick vanliga dressyren hyfsat. Det var skönt att rida med tredelatbett igen som jag är van vid så vi kunde jobba lite mer ordentligt istället för att bara tussa runt och leta rätta känslan med det raka bettet. 
Det märktes att det var ett tag sedan vi dressyrade "på riktigt" för han var inte lika mjuk i sidorna som han brukar och fattade fel galopp några gånger i båda varven. Det har ju gått bra annars nu senaste tiden. Skänkelvikningarna kändes lite tröga åt vänster men höger gick bra. 
Okej träning men ingen wow-känsla. 
I morgon tränar vi för Sofia! 

Klart man ska äta lite banan när man har kämpat bra! ;) 

Grabbarna grus leker lite hårt i hagen ibland så nu är Nino flintis på halsen. 

1 Ellen - tävlingsryttare:

skriven

Haha så söt!

Kommentera här: