Donathello lördag och söndag

Jag ligger lite efter med bloggandet här så nu får ni läsa lite mer om Donathellos motion i lördags och söndags ;) 


I lördags var mamma och syrran på en körclinic och jag motionerade Thello och så hade jag ju bokat frisörtid så jag fick hålla mej hemma från clinicen. Snuttan fick vila för jag hann bara med Thello innan frissan. 
Vi red dressyr på åkern igen men den här gången i dagsljus och lite mer krävande. Försökte mjuka upp mycket med volter, öppnor och skänkelvikningar. Han är ju inte lika smidig i kroppen som araberna som jag brukar rida hemma i Rimbo så det blir lite annan ridning. Däremot är han mer skolad och lyssnar snabbare på hjälperna. 
När han var mjuk i kroppen körde vi skritt, galopp, skritt, galopp osv. Det blir han supertaggad av haha. Han tycker det är så himla roligt att fatta galopp från skritt ;) 
Då blir han en liten busunge istället för gammal gubbe hehe. 

På söndagen blev det uteritt och då hängde Linda och Snuttan med. Det var längesen hästarna kom iväg på en uteritt tillsammans så både Snuttan och Thello blev lite extra taggade. Det var helt okej underlag så vi kunde variera mellan alla tre gångarterna :) 

Donathello i lördags :) Schabraket han har på sig ligger jättebra på honom men på araberna blir det som ett veck bakom sadelkåporna så jag använder det inte på dom längre. Men visst är det konstigt att det ligger så olika?! Millan ich Nino har ju väldigt olika kroppsform ich olika sadlar, ändå ligger schabraket inte bra. 

Uteritten i söndags. Jag hoppade av och gick sista biten hem för jag hade knappt nån känsel i låren då. Egentligen var det inte så kallt men på hemvägen var det sån jäkla motvind så det blåste rakt igenom ridbyxorna. Blev lite varmare av att gå i alla fall! 

1 Mamman:

skriven

Vår härliga hästar :)

Kommentera här: