Så jäkla bra!

Alltså Nino var så jäkla duktig på Sofia-träningen igår!
Vi värmde upp på banan samtidigt som ekipaget före oss tränade och Nino var helt lugn. Inte stressad alls. Kunde skritta på lång tygel utan problem och han gick med huvudet lågt. Gjorde några halter och han stog helt stilla utan att ha bråttom iväg. Jättelugn och fin var han :)

Sen var det dags för oss att börja träningen. Vi fick testa skänkelvikningar på diagonalen och det gick rätt så bra tycker jag. Lite hackigt så klart eftersom vi inte har tagit så långa linjer förut och så la vi nån volt här och där men ändå ett steg framåt. Tidigare har vi bara vänt upp på kvartslinjen och gjort skänkelvikning ut till långsidan.
Vi fick jobba lite med öppnor på långsidorna också. Även det gick rätt så bra. Finns mycket att jobba på så klart men ändå bra.

Höger galopp var riktigt fin. Det blev fel galopp några gånger först men när det väl blev rätt så kändes han jättefin.
Vänster galopp är som vanligt mycket svårare där han vill gå på mindre volt än vad jag vill. Jag ska jobba vidare genom att tänka lite öppna så han inte går med baken innanför spåret. Det är viktigare att han går rätt och spårar än storleken på volten. Självklart jobbar jag aktivt med att försöka flytta ut honom på stora voltspåret men det är inte det allra viktigaste just nu. Det kommer när det kommer.
Det kändes jättebra på träningen i alla fall och vi fick tillbaka självförtroendet igen efter senaste träningen :)

Millan står i bakgrunden. Hon och Nino fick hälsa lite på varandra före och efter träningen under tiden jag gjorde i ordning honom.

1 Anonym:

skriven

Kul att se vilken utveckling. Du är duktig du!

Svar: Tack så mycket! Alltid kul när det går framåt :)
MalinKalin

2 Karoline:

skriven

Jätteroligt med framsteg, han är en liten stjärna. Du gör ett fantastiskt jobb med honom!

Svar: Tack :) Ja det är jättekul att det går framåt :)
MalinKalin

Kommentera här: